höst på min planet

mössa och vantar på cykeln genom stan och jag kände mig som jordens töntigaste människa.

strike a pose



modell: oscar

att lyssna...

eva cassidy och samtidigt läsa om
hennes sorgliga livsöde blev för
mycket för mitt stackars hjärta.

huuh ibland bara kommer det.
allt på en gång och jag känner mig så jävla töntig
som sitter och tjuter för en sån sak men det
går bara inte att stoppa. en ensam kväll och lite
för mycket självömkan brukar aldrig sluta bra.

hehe några avsnitt oc på det va...


this time tomorrow where will we be on a spaceship somewhere sailing across any empty sea

sommaren har gjort hanna granholms livsstil ännu lite slappare än vad den normalt brukar vara, rutiner har försvunnit spårlöst och tidsgränserna pressats till dess yttersta. i mitt sinnesförvirrade, drömmande tillstånd som jag verkar befinna mig i nittionio procent av min vakna tid är jag dock SÄKER på att djupt inne gror en liten tidspessimistisk schemamänniska som älskar att ruta in varenda liten minut och kartlägga minsta fotsteg som tas utanför sängen.

därför gör jag samma sak som alla andra år före detta, och känner mig lika nöjd som alltid. inga mer sena möten, inga fler pinsamma dubbelbokningar, bortförklaringar, bortglömda telefonsamtal eller obesvarade sms, jag går till akademibokhandeln och  köper en almanacka.

hur kan jag vara så barnsligt glad över en så dum grej som att jag har köpt en ny almanacka? varför sitter jag halva kvällen och noggrant fyller i kiosktider med en färg, mödosamt byter rött mot lila och antecknar "travet", lila mot blått och pappas födelsedag, där måste jag lämna tillbaka biblioteksböckerna och titta, jag fyller ju år på en lördag! det måste ju firas med hela TRE olika färger och sen är det kom-ihåg och bra-att-veta, köpa ny deo och ring skattekärringen, bankmöten och gör-klart-det-här, till sist är fantasin ödelagd och jag börjar anteckna lediga dagar bara för att ha något att anteckna och sen tar färgpennorna slut.

nu sitter jag här med en pride-anteckningsbok och vet att jag aldrig mer kommer öppna de där jävla sidorna som kostade hundranio spänn för egentligen var det bara ett dåligt försök att låtsas som om jag är den där praktiska, tidspessimistiska, disciplinerade och välstrukturerade människan som jag borde vara.

som jag vill vara men på något konstigt vänster aldrig lyckas bli.

men almanackan är fin. rosa lack till och med :) om den sen får mig att gå upp ur sängen klockan åtta varje morgon och träna på regelbundna tider är det ju bara en trevlig bonus.


today

jag får liksom ingen ordning
från kylan in i värmen


nytt för mig. helt okej och rätt bra ju!


typiskt

att när man väl är ledig och årets sista sommarvärme letar sig ner över linköping så sitter man ändå inne vid datorn och gör inte mycket för att rädda världen.

ibland är min disciplin dålig nåt så in i helvete.

hon är så glad för hon är nöjd



nöjd nöjd nöjd, tjejen här är väldigt nöjd

söndag



när man kan ligga och göra skuggfigurer i hängmattan, då är livet rätt chill! :D

att vakna till

bridge over troubled water

oh boy

den där silverfisken slutar aldrig att inspirera. 

texter, ord, anektoder, bilder, det finns inget som kan göra mig så avundsjuk som kreativa människor. som får mig att känna mig som världens mest obetydliga människa. som får mig att balansera mellan hopp och förtvivlan, som ändå ger mig mod att försöka, som... som... åh! ge mig den där mannens huvud och hans kamera så är jag nöjd.

RSS 2.0